444 5 333

Hakkımızda

HAKKIMIZDA

 Bir marka, bir firma ismi olmaktan öte adı baklava ile özdeş Güllüoğlu 1871 yılından bugüne 5 kuşaktır baklavacılık ile uğraşan Gaziantepli bir ailenin ismidir. 1871 yılında büyük dede Güllü Çelebi, Hac yolundaki Halep’te gördüğü bu işi yapmaya karar vermiştir. Aklında orada öğrendiği muhteşem tatlıyı kendi topraklarında yeni baştan yapmak vardı. O güne kadar baklava, Osmanlı sarayında yenilen ancak bunun için farklı vilayetlerden özel usta getirtilip yapılan ve saray dışına çıkmayan, halkın bilmediği bir tatlıyken onu ilk defa halkla buluşturan Güllü Çelebi’dir.

Güllü Çelebi, 40 kat incecik açtığı hamurları mis gibi tereyağı ve şerbetle birleştirdi, Antep fıstığı ile bezedi. Harran Ovası’nın buğdayı ile tül gibi ince kat kat hamuru, dünyaca ünlü Antep fıstığı, saf Urfa tereyağı ve kıvamlı şerbetiyle altın renkli lezzet hazinesi baklava işte böyle doğdu. Baklava, tatlı yiyip tatlı konuşan bir milletin en değerli tatlısını üreten Güllüoğlu ailesinin Türk mutfağına bir armağanı oldu.

Ailenin bu işe gönül vermesiyle birlikte baklavacılık kuşaktan kuşağa aktarılmaya başlamıştır. Güllü Çelebi torunlarından olan 4. kuşak temsilcisi Mustafa Güllü bu tatlının sadece Gaziantep ve civar illerde olmasından ziyade İstanbul’a da açılması gerektiğine karar vermiştir. Aldığı bu karar ile 1949 yılında İstanbul’a gelmiş ve baklavayı önce buraya sonra dünyaya tanıtma amacı ile adımlarını atmaya başlamıştır.

Güllüoğlu markasını perakende sektörüne sokan Mustafa Güllü’nün izini takip eden aile fertleri 140 yılı aşkın süredir babadan oğula aktarılan bilgi, deneyim, işe duyulan saygı ve titizlikle devraldığı baklavacılık işini halen devam ettirmektedir. Asırlık Güllüoğlu deneyimi ve geleneksel değerleriyle üretilen ürünlerimizi tüm Türkiye ve sınırlarımız ötesine taşımak vizyonuyla, müşterilerimizin ürünlerimizi tüketmek istedikleri her yerde ulaşılabilir olmak ve ilk tercihleri haline gelmek misyonuyla markamız her geçen gün güçlenerek büyümekte ve İstanbul’da 43 Türkiye genelinde ise 84 şubeye ulaşarak geleceğe doğru emin adımlarla yürümeye devam etmektedir.

 

KİLOMETRE TAŞLARIMIZ

1871
Güllü Çelebi tarafından ilk baklava üretimi Gaziantep’te gerçekleştirilmiştir.

1949
Güllü Çelebi’nin torunlarından Mustafa Güllü, bu nadide tatlıyı, önce İstanbul’a sonra tüm dünyaya tanıtma azmiyle 1949 yılında İstanbul’da ilk dükkanı açtı.

1993
Güllüoğlu baklavalarına gelen yoğun talep üzerine Güllüoğlu markası yurtdışına taşınmış, ilk imalat ve satış yerini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de açmıştır. Böylelikle Güllüoğlu’nda nesillerdir devam eden baklava geleneği gerçek bir lezzet imparatorluğuna dönüştü. Güllüoğlu bugün, geleneksel baklava ve çeşitlerini en iyi lezzet ve kalitede sunan köklerine bağlı ancak bir o kadar da çağdaş bir marka.

1994
İstanbul’da Karaköy sonrası ilk tesis Bakırköy’de kurmuştur.

2000
Tescil işlemleri sonrası Türk Patent Enstitüsü tarafından resmen marka tescili yapılmıştır.

2001
Pazarlama ve satış ağını gittikçe büyüten markamız, çalışmalarını 6.000 m² kapalı alana sahip olan, modern ve hijyenik koşullar altında üretim yapan Merter’deki tesislerine taşımıştır.

2005
Superbrands (en iyi marka) ödülüne layık görülmüştür.

2006
Yıllardır vitrinlerinde bulundurduğu ürünlerin haricinde kardeş ürünler de denilebilecek lezzetlerin de üretimine başlayan firmamız; helva, reçel ve lokum grubu ürünlerini Lalin markası altında piyasaya sunmuştur.

2009
Yurtdışındaki faaliyetlerine kesintisiz olarak devam eden firmamız; Başta Avrupa, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Ukrayna ve ABD olmak üzere 30 ülkeye baklava ve Lalin Grubu ürünleri ihraç etmektedir.

2010
Mart ayında mağazacılık konseptini dünya trendlerine göre değiştirerek yeni yüzü ve yeni mağazacılık markalarımızla değerli müşterilerimize hizmet vermeye başlamıştır.

2012
Franchise sistemine girerek büyüme yoluna gitmiştir. Dünya trendlerine uygun hareket ederek kurdukları baklavacılık konseptinin dışında; Cafe&Restaurant konseptini de kapsayacak 4 tipte franchise vermeye başlamıştır. Superbrands (en iyi marka) ödülüne layık görülmüştür.

2014
Türkiye’de 9’u kendi mağazası ve 43’ü franchise olmak üzere toplam 52 mağazalık büyüklüğe erişmiştir. Superbrands (en iyi marka) ödülüne layık görülmüştür.

2016
Türkiye'de kendi mağazaları dışında 50'yi aşkın franchise mağazası bulunmaktadır. Yurtdışı hedefi öncelikle faaliyet gösterdiği Azerbaycan ve Kıbrıs'taki operasyonlarını, sonrasında ise Avrupa ve Ortadoğu'dan gelen talepler doğrultusunda "Yurt dışı Master Franchise Sistemi" ile devam etmektir. Mart ayında Kıbrıs Lefkoşa'daki mağazasını da hizmete açarak yurtdışı büyümesine devam etmiştir.

2018
Büyükçekmece Güzelce’de 6 bin 500 metrekarelik alana kurulu yeni üretim tesisi açılmış. 71 mağazaya ulaşılmıştır.

2021
Pandemi dönemini verimli geçirerek yurt içi toplam mağaza sayımız 100'ü aşmıştır.

 

 

 

Copyright© 2021 Baklavacı Güllüoğlu Gıda Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. Tüm hakları saklıdır.

    Yukarı
    Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.